Je hond beter begrijpen
 
Samenwerken en plezier 

Hersenwerk

'In verbinding samenwerken met je hond'Vrijwel elke hond vindt Hersenwerk geweldig.  Tijdens de lessen zal ik dan ook regelmatig Hersenwerk inzetten.

Maar wat is Hersenwerk?

Bij Hersenwerk zoekt de hond naar makkelijk eetbare voertjes in en tussen objecten van verschillende materialen, vormen en structuren. De hond gebruikt zijn neus om de voertjes te vinden; de bek, de poten en de neus om de voertjes te bemachtigen.  De hond wordt hierin op maat begeleid door zijn eigenaar/verzorger.

Het doel is ontspanning voor de hond. Verbinding en samenspel tussen hond en zijn verzorger.

Het materiaal wordt aangepast aan de behoeften en voorkeuren van de hond. De hond bepaalt de manier waarop hij zoekt, het tempo en of hij interactie zoekt met zijn verzorger. Heeft de hond geen zin (meer) om te Hersenwerken, dan is dat ook goed. Niets moet. 

Hersenwerk is geen training, maar een ontspannen bezigheid. De focus ligt niet op het resultaat, maar op de weg daar naar toe. 

Honden kunnen niet praten, maar ze kunnen wel communiceren via hun houding en alle signalen die ze ons geven.  Ze vertellen ons zo veel. Als we hier goed naar kijken en luisteren,  ontstaat een mooie verbinding en samenwerking.

Door de concentratie, aandacht en focus is 10 minuten Hersenwerken op maat al voldoende om de hond een moe en tevreden gevoel te geven.


 


Waarom hersenwerk?

  • Hersenwerk is leuk!
  • Met Hersenwerk kom je tegemoet aan de natuurlijke behoefte van de hond om te snuffelen.
  • Stimuleert het zelf oplossend vermogen van de hond.
  • Geeft de hond een fijn en voldaan gevoel en zorgt voor mentale en fysieke ontspanning.
  • Zoeken geeft een blij en verwachtingsvol gevoel door de aanmaak van het 'gelukshormoon' Dopamine.
  • Het succes van het vinden van de voertjes geeft de hond meer zelfvertrouwen.
  • Na het Hersenwerken komt het lichaam tot rust, waardoor de hond ontspant en nageniet.
  • Samen actief bezig zijn, is iets waar je hond heel blij van wordt.
  • De samenwerking versterkt de band tussen de hond en de verzorger.


 

 

 
Tijdens de lessen

Tijdens de lessen zal ik regelmatig Hersenwerk inzetten. Dit zorgt voor een stukje rust en ontspanning.  Een ontspannen hond kan zich beter concentreren, beter nadenken en daardoor makkelijker en sneller nieuwe dingen leren.  Daarnaast maakt het de les leuker en afwisselender voor de hond en voor jou.  Een win-win situatie dus. Uiteraard kan je de Hersenwerk oefeningen daarna ook thuis inzetten. Je hond zal dit zeker waarderen.

Workshop

Een privé workshop voor Hersenwerk is nog in ontwikkeling. Zodra de workshop beschikbaar komt, zal dat op de site en op de  facebookpagina vermeld worden.