Je hond beter begrijpen
 
Samenwerken en plezier 

Even voorstellen!
Mijn naam is Nicoline en ik woon met mijn hond in Berkel en Rodenrijs.

Al van jongs af aan ben ik gek op dieren. Ik liet honden in de buurt uit, hielp vrijwillig op een kinderboerderij en kwam regelmatig thuis met een diertje wat hulp nodig had.  Als klein meisje wilde ik boerin worden.

Mijn droom is nog steeds om ooit op een boerderij dieren op te vangen en te verzorgen. Dieren die daar een goed leven hebben en de rest van hun leven mogen blijven wonen.

Ondanks mijn liefde voor dieren ben ik in een andere sector terecht gekomen. De droom om met dieren te werken is echter altijd blijven bestaan.

Na ruim 20 jaar in de financiële dienstverlening werkzaam te zijn geweest, heb ik in 2019 besloten om mij zelf om te scholen en te gaan doen waar mijn hart en mijn passie ligt. Het is nooit te laat om je droom na te jagen.

Dexter was invalide en werd behandeld door een hondenfysio.  Hier had hij veel baat bij.  Om hem nog meer ondersteuning te kunnen bieden, was de keuze om te starten met de opleiding tot hondenmasseur snel gemaakt.

Levi is een hondje met een "gebruiksaanwijzing".  Om haar beter te begrijpen en beter te kunnen begeleiden was de opleiding tot Kynologisch Instructeur de volgende keuze.

Deze opleidingen blijken elkaar heel mooi aan te vullen op het gebied van hondenwelzijn.

Om het welzijn van de hond nog meer te kunnen verhogen, ben ik op dit moment bezig met de opleiding tot Begeleider Hersenwerk voor honden.

Naast mijn opleidingen zorg ik dat mijn kennis up to date blijft door middel van het volgen van diverse bij- en nascholing op het gebied van hondenmassage, opvoeding en gedrag. De kennis die ik de afgelopen jaren over honden heb opgedaan wil ik graag met jullie delen.

Mijn missie is het welzijn van honden te verhogen. Dit doe ik door eigenaren tips en handvatten te geven die zorgen voor het beter begrijpen en begeleiden van hun hond. Daarnaast zet ik Massage, Hersenwerk en verrijking in als tool om de gemoedstoestand van de hond te verbeteren en het welzijn te verhogen.

NicolineMijn honden


Levi

Geboren op

23 september 2014

Door Levi wil ik zoveel mogelijk leren over het gedrag van honden.


Dexter

In herinnering

5 september 2008 - 30 maart 2023

 Dexter was invalide. Met massage kon ik hem nog een tijd ondersteuning bieden.


Diva

In herinnering

5 september 2008 - 5 november 2014

Diva is het zusje van Dexter. Ze is helaas maar 6 jaar geworden.


Yoshi

In herinnering

25 februari 2001 - 27 augustus 2008

Eenmaal het huis uit, kwam al snel mijn eerste hond 'Yoshi'.